ГоловнаСвіт

Саудівська Аравія витратить $16,5 млрд на модернізацію транспортної системи в Мецці

Королівство також модернізує столицю Ер-Ріяд.

Саудівська Аравія витратить $16,5 млрд на модернізацію транспортної системи в Мецці
Мекка
Фото: ural-hadj.ru

Саудівська Аравія схвалила план модернізації транспортної системи в священному місті Мекка вартістю 62 млрд ріалів ($16,5 млрд), повідомляє Reuters із посиланням на держінформагентство SPA.

План уряду передбачає створення мережі автобусних маршрутів і будівництво метрополітену.

Понад 6 мільйонів відвідувачів з усього світу відвідують Мекку щорічно, здійснюючи хадж і умру. Приплив паломників перевантажує вузькі дороги та застарілу транспортну систему міста.

Як повідомляє SPA, по всьому місту буде збудовано чотири лінії метро загальною протяжністю 182 км, з 88 станціями. Будівництво транспортного проекту здійснюватимуть упродовж приблизно 10 років, йдеться в повідомленні, у якому немає подробиць про те, коли будівництво почнеться або як компанії отримуватимуть контракти.

Торік мер міста повідомив агентство Reuters, що уряд сподівався протягом шести наступних років побудувати нові дороги та мости до мусульманської святині Кааба - кубічної споруди у внутрішньому дворі Заповідної Мечеті, куди спрямовують свої обличчя мусульмани всього світу під час молитви.

Інші довгострокові проекти будівництва навколо мечеті включають будівлі готелів, торгових центрів і кафе. У передмісті планують спорудження житлових комплексів і парку для мешканців, яких змусили переїхати із центру міста.

Саудівська Аравія також витрачає мільярди доларів на модернізацію транспортної системи в столиці Ер-Ріяд і на високошвидкісну залізничну лінію, що сполучає Мекку зі священним містом Медина.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram