ГоловнаСвіт

Філіпіни куплять в Італії вживані фрегати

Контракт на поставку кораблів заплановано підписати в січні 2013 року.

Філіпіни куплять в Італії вживані фрегати
Фрегат проекта "Маэстрале"
Фото: Lenta.ru

Міністерство оборони Філіппін домовилося з Італією про купівлю двох ракетних фрегатів типу "Маестрале" зі складу італійських ВМС. Про це заявив міністр оборони Філіппін Вольтаїр Газмін. За його словами, сума операції становитиме 11,7 мільярда філіппінських песо (близько 280 мільйонів доларів).

Контракт на постачання кораблів, що надійшли на озброєння ВМС Італії в 1980-х, заплановано підписати в січні 2013 року; після ремонту в листопаді їх передадуть замовникові. За словами Газміна, фрегати типу "Маестрале" стануть найпотужнішими кораблями на озброєнні ВМС Філіппін. Фрегати постачатимуть замовникові із зенітним і протикорабельним ракетним озброєнням.

Зараз на озброєнні ВМС Італії є вісім фрегатів типу "Маестрале": "Маестрале", "Грекале", "Лібеччіо", "Широкко", "Алізео", "Еуро", "Есперо" і "Дзеффіро". Які саме кораблі куплять Філіппіни, поки невідомо. Усі вони увійшли до складу флоту протягом 1982-1985 років. Фрегати водотоннажністю 2,5 тисячі тонни здатні розвивати швидкість до 32 вузлів, а дальність їхнього ходу становить шість тисяч миль.

Фрегати озброєні чотирма протикорабельними ракетними комплексами Teseo, зенітним комплексом Aspide, 127-міліметровою артилерійською установкою Otobreda, двома артилерійськими установками калібру 40 міліметрів DARDO і двома торпедними апаратами калібру 533 і 324 міліметри.

Раніше міністр оборони Філіппін оголосив, що військове відомство має намір придбати в Японії десять нових патрульних кораблів для служби берегової охорони. За його словами, кораблі базуватимуться в західній частині Філіппінського моря. Подробиці угоди наразі невідомі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram