ГоловнаСвіт

Біля єгипетського курорту Хургада з'явилися акули

Туристів обіцяють убезпечити від морських хижаків.

Біля єгипетського курорту Хургада з'явилися акули

У прибережних водах Червоного моря поблизу курортного міста Хургада в Єгипті були помічені акули.

Про це повідомляє в суботу новинний інтернет-портал "Ахбар аль-Йоум".

Про появу морських хижаків негайно поінформували екологів і рятувальників.

За словами голови служби порятунку на морі та охорони навколишнього середовища провінції Червоне море Хасана ат-Тайіба, про появу акул в районі Марина поблизу Хургади повідомила адміністрація великої мережі готелів. У район імовірного знаходження акул негайно вирушили два катери з екологами, щоб відігнати хижаків від узбережжя. Однак тварин вони так і не виявили.

Однак екологи та рятувальники обіцяють протягом найближчих днів регулярно патрулювати прибережні курортні зони, щоб запобігти можливому наближенню морських хижаків до туристичних пляжів.

Інформація про появу акул в прибережних зонах Червоного моря в Єгипті викликає підвищений інтерес після серії нападів хижих мешканців моря на туристів в грудні 2010 року. Тоді в районі Шарм-еш-Шейха на півдні Синайського півострова було зафіксовано п'ять нападедів акул на відпочивальників. В результаті серйозно постраждали три російські туристи і один громадянин України, загинула 70-річна туристка з Німеччини.

Після цих інцидентів місцева влада заявили про розробку цілого комплексу заходів, які повинні значно скоротити не тільки небезпека нападу акул на людей, а й в цілому зменшити кількість нещасних випадків на воді. Ці заходи, між іншим, передбачають встановлення мереж і рятувальних вишок на пляжах готелів.

Єгипетські ЗМІ останнім часом періодично повідомляють про появу акул біля узбережжя різних приморських міст, проте ця інформація не завжди знаходить підтвердження. Наприклад, за акул часто приймають нешкідливих дельфінів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram