ГоловнаСвіт

Вбивця 12 людей на прем'єрі фільму про Бетмена називав себе Джокером

11 поранених залишаються в критичному стані.

Вбивця 12 людей на прем'єрі фільму про Бетмена називав себе Джокером

Американець Джеймс Холмс, який убив 12 і поранив щонайменше 59 осіб на прем'єрі фільму про Бетмена "Темний Лицар: Відродження легенди", називав себе Джокером (ворогом Бетмена).

Він пофарбував волосся в червоний колір, передає агентство Associated Press з посиланням на комісара поліції Нью-Йорка Реймонда Келлі.

На думку Келлі, 24-річний Холмс, очевидно, є психічно хворим. Тим часом глава поліції колорадського міста Аврора поблизу Денвера, де відбувся напад на кінотеатр і масове вбивство, відмовився підтвердити або спростувати слова колеги, з яким вони працювали в Нью-Йорку. Ден Оатс лише сказав, що дійсно розмовляв з Келлі.

За даними ЗМІ, людина, яка стріляла, відмовляється співпрацювати з поліцією. Телеканал Sky News передає, що Холмс вже в понеділок постане перед судом на попередніх слуханнях.

11 людей, поранених в результаті нападу, залишаються в критичному стані, передає в суботу агентство Reuters з посиланням на місцеву поліцію.

Як розповів Ден Оатс, глава поліції міста Аврора, де сталося масове вбивство, за останніми даними всього вбито 12 людей, постраждали 58. З них в лікарнях як і раніше знаходяться 30 постраждалих. Раніше повідомляли, що десять людей померли на місці злочину, а ще двоє померли в лікарні.

Нагадаємо, напад на кінотеатр у Аврорі стався в ніч проти 20 липня. Зала була переповнена, і, оскільки в новому фільмі про Бетмена багато спецефектів, глядачі спочатку не звернули уваги на постріли. Згідно з попередніми даними, Холмс придбав квиток і увійшов в кинотеатр разом з іншими глядачами, і вже під час перегляду картини вдягнув бронежилет, протигаз і шолом і дістав зброю. Перш ніж відкрити стрілянину, молодий чоловік застосував сльозогінний газ.

Як з'ясувалося, у Холмса з собою були напівавтоматична гвинтівка AR-15, рушниця і пістолет "Глок" калібру .40. Ще один такий самий пістолет знайшли в машині молодої людини, яка була припаркована біля запасного виходу кінотеатру, розповів Оатс. Холмса затримали на стоянці, він не чинив опір.

Квартира Холмса на третьому поверсі житлового комплексу в Аврорі виявилася замінована. За словами поліцейських, пристрій вибухового механізму настільки складний, що розмінування може потребувати від декількох годин до декількох днів.

Холмс не пов'язаний з терористичними організаціями, а до відповідальності притягувався тільки раз 2011 року за перевищення швидкості. Він навчався за програмою докторантури за фахом неврологія в Університеті Колорадо, проте як повідомили агентству Reuters у вузі, Холмс був готовий забрати документи. Сусіди в Аврорі відгукувалися про затриманого як про спокійну та досить кмітливу молоду людину.

У зв'язку з подіями в Аврорі президент США Барак Обама розпорядився приспустити державні прапори до 25 липня на знак пам'яті за загиблими. Президентська кампанія тимчасово припинена, а в деяких кінотеатрах посилюються заходи безпеки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram