ГоловнаСвіт

У США помер колишній віце-президент Єгипту

Під час правління Хосні Мубарака політика вважали одним із найвірніших його соратників, за що він дослужився до голови єгипетської розвідки.

У США помер колишній віце-президент Єгипту
Омар Сулейман
Фото: trend.az

Колишній віце-президент Єгипту Омар Сулейман, який обіймав цю посаду протягом останнього тижня правління Хосні Мубарака, помер в американській клініці.

Сулейман приїхав у США для медичного обстеження та лікування. Від якої хвороби потепав останній заступник Мубарака, наразі не повідомляють.

Сулейман народився 1936 року (за іншими даними - 1935-го). Усе життя служив кадровим військовим, брав участь у декількох війнах, у тому числі - за межами Єгипту. Навчався та стажувався не тільки в єгипетських військових академіях, а й у СРСР і США.

Під час правління Хосні Мубарака його вважали одним з найвірніших соратників, за що дослужився до голови єгипетської розвідки. На цій посаді він координував таємні переговори з Ізраїлем, його цінували як надійну, чесну та компетентну людину.

В останні дні правління Мубарака Сулеймана призначили віце-президентом, що багатьом дало привід заявити про намір екс-президента передати владу саме йому. Однак після відставки Мубарака влада в Єгипті перейшла Вищій військовій раді на чолі з Хусейном Тантаві. Пізніше Сулейман намагався сам узяти участь у виборах як кандидат у президенти, однак місцевий ЦВК зняв його з перегонів. Після цього він відійшов від великої політики і на людях з'являвся вкрай рідко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram