ГоловнаСвіт

Перша леді Естонії пробігла з олімпійським факелом за двох

Дружина президента зізналася, що якоїсь миті почала зменшувати швидкість, але підтримка публіки допомогла їй завершити етап.

Перша леді Естонії пробігла з олімпійським факелом за двох
Эвелин Ильвес
Фото: Lenta.ru

Дружині президента Естонії Евелін Ільвес, яка брала участь в естафеті олімпійського вогню, довелося пробігти більшу відстань від запланованої.

Етап естафети, який дістався першій леді Естонії, проходив у британському графстві Кент. Евелін Ільвес належало пробігти близько 300 метрів. Однак перед забігом з'ясувалося, що учасник естафети, який мав передати їй факел, не зміг вийти на дистанцію.

"Факелоносця доправили до місця човном, але через штормову погоду його скосила морська хвороба", - повідомила Ільвес. Тож їй довелося пробігти два етапи естафети.

Дружина президента зізналася, що якоїсь миті почала зменшувати швидкість, проте підтримка публіки допомогла їй завершити етап. "Дощова і вітряна погода додали напруження, але люди на трасі були великою підтримкою, особливо підбадьорювали мене естонці", - зазначила вона.

Від Естонії в естафеті олімпійського вогню брали участь три людини. Крім дружини президента республіки, це були організатори спортивних змагань Ренна Ярвалт і Яанус Кала.

Естафета олімпійського вогню стартувала 18 травня в Плімуті. Факел, який несуть її учасники, подолає майже 13 тисяч кілометрів. На олімпійському стадіоні в Лондоні його зустрінуть 27 липня - в день відкриття Ігор.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram