ГоловнаСвіт

Кандидата в президенти Єгипту закидали черевиками

Першого дня голосування було безліч порушень.

Кандидата в президенти Єгипту закидали черевиками
Ахмед Шафик
Фото: Lenta.ru

Кандидата в президенти Єгипту Ахмеда Шафіка, який раніше обіймав посаду прем'єр-міністра в уряді Хосні Мубарака, закидали камінням і черевиками першого дня голосування на виборах.

Як наголошують, кілька десятків людей напали на Шафіка, коли він виходив із виборчої дільниці. Колишній прем'єр при цьому не постраждав, тому що його захистили охоронці та прихильники, які оточили його. Згодом стало відомо, що нападниками виявилися родичі демонстрантів, загиблих під час єгипетської революції на початку 2011 року.

Ахмеда Шафіка, разом із колишнім головою Ліги арабських держав Амром Мусою і ісламістом Абдель-Монеїмом Абуль-Футухом, вважають одним з основних претендентів на підсумкову перемогу.

Першого дня голосування було зафіксовано безліч порушень, зокрема, підкуп виборців і незаконну агітацію, а також сутички між прихильниками різних кандидатів, під час яких застосовували, зокрема, й вогнепальну зброю. Раніше повідомляли про те, що в одній із таких сутичок застрелили співробітника поліції.

Як наголошують, явка на виборах була високою, у зв'язку із чим час роботи виборчих дільниць довелося подовжити на дві години.

Перший тур виборів президента Єгипту проводять два дні. Попередні результати, як очікується, будуть відомі 27 травня. Якщо ніхто з кандидатів не набере більш ніж 50 відсотків голосів, 16-17 червня відбудеться другий тур.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram