ГоловнаСвіт

Єгипетські ЗМІ повідомили про перемогу ісламіста на виборах президента

Друге місце зайняв колишній прем'єр-міністр Ахмед Шафік.

Єгипетські ЗМІ повідомили про перемогу ісламіста на виборах президента
Мухаммед Мурси
Фото: http://right-world.net/

Явка виборців на виборах президента Єгипту становила 45,6%.

Про це повідомила газета "Аль-Ахрам" із посиланням на остаточні дані лічильної комісії при Вищій комісії з президентських виборів (ЦВК).

Із 50,525 млн єгиптян, які мають право голосу, у виборах нового голови держави взяли участь 23,026 млн. Недійсними визнали майже 423 тис. бюлетенів.

Як підтвердив голова лічильної комісії ЦВК Закарія Абдельазіз, найбільше голосів отримав представник ісламського руху "Брати-мусульмани" Мухаммед Мурсі - його підтримали трохи більше за 5,602 млн єгиптян, що становить 24,8% голосів виборців.

Друге місце залишилося за незалежним кандидатом, колишнім прем'єр-міністром, останнім головою кабінету режиму екс-президента Хосні Мубарака Ахмедом Шафіком - за його кандидатуру проголосували 23,9%.

Майже 20,5% голосів отримав соціаліст Хамдін Сабах, який посів третє місце.

На четвертому місці опинився незалежний кандидат Абдельмунем Абульфутух (17,4%), замкнув п'ятірку лідерів президентської виборчої кампанії колишній генеральний секретар Ліги арабських держав (ЛАГ) Амр Муса.

Офіційно результати голосування на виборах нового глави республіки будуть оголошені на спеціальній прес-конференції Вищої комісії з президентських виборів, яка повинна відбутися в неділю або понеділок.

Проведення другого туру виборів президента Єгипту призначено на 16-17 червня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram