ГоловнаСвіт

Влада Уругваю взялася за вирощування марихуани

Уряд сподівається знизити рівень злочинності.

Влада Уругваю взялася за вирощування марихуани
Фото: EPA/UPG

Уряд Уругваю має намір вирощувати марихуану, повідомляє Reuters.

За оцінками влади, для потреб тримільйонного населення країни на рік знадобиться близько 27 тонн марихуани. Під плантації передбачено виділити близько 100 гектарів землі. Поки невідомо, вирощуватимуть її держслужбовці чи доручать це приватним компаніям.

Узятися за реалізацію планів з вирощуванню марихуани уряд зможе після того, як Конгрес країни схвалить законопроект про легалізацію канабіноїдів, унесений минулого тижня.

Раніше в Уругваї вже ухвалили закон, що дозволяє споживання легких наркотиків, проте їхній продаж досі заборонено.

Легалізувавши продаж марихуани, уряд Уругваю сподівається знизити рівень злочинності. На думку керівництва країни, чорний ринок становить для населення країни більшу небезпеку, ніж легкі наркотики.

Якщо новий законопроект вдасться провести через Конгрес, садити марихуану на нових плантаціях почнуть у вересні 2012 року. Через півроку уряд сподівається отримати перший урожай.

Реалізовуватимуть марихуану через приватні компанії під суворим урядовим наглядом. Від національної мережі спеціалізованих торгових точок було вирішено відмовитися. Придбати марихуану зможуть тільки зареєстровані курці. В одні руки будуть відпускати не більш ніж 30 грамів речовини на місяць. Іноземцям марихуану не продаватимуть.

Нагадаємо, у Швеції дозволили марихуану для медичних цілей.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram