ГоловнаСвіт

Путін зіграв у хокей разом із президентом Фінляндії

Матч був між командами з РФ і Фінляндії. Обидва лідери грали за команду Росії.

Путін зіграв у хокей разом із президентом Фінляндії
Фото: http://ria.ru

Президенти Росії і Фінляндії Володимир Путін і Саулі Нііністе вийшли на лід у Льодовому палаці в курортному містечку Ігора в Ленінградській області й зіграли в хокей.

Про це повідомляє РІА "Новости".

Матч був між командами з РФ і Фінляндії. Обидва лідери грали за команду Росії.

Спочатку президент Фінляндії вийшов на лід у білому светрі команди своєї країни, проте потім переодягнувся в червону російську форму.

За команду Росії також грали губернатор Московської області Сергій Шойгу (39-й номер), міністр фінансів Антон Сілуанов (23-й номер), прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков (79-й номер).

Путін був одягнений у светр із номером 11, президент Фінляндії - з номером 4.

При цьому деякі члени російської делегації грали за команду Фінляндії.

Спочатку команди двох країн провели розкатування на льоду, потім вишикувалися один навпроти одного і привітали суперників. Після цього пролунали гімни двох країн.

На розіграш шайби до судді від команди Росії вийшов Путін, йому вдалося виграти вкидання, проте першу атаку змогла організувати команда Фінляндії. Це сталося вже на другій хвилині двобою. Гравець команди в білій формі завдав удару по воротах, однак воротар зміг відбити цей удар.

На початку минулого року Путін, який займав посаду прем'єра, пообіцяв навчитися кататися на ковзанах, щоби привернути увагу до здорового способу життя і, як він висловився, своїм прикладом показати, що немає нічого неможливого. До цього він ставав на ковзани лише в дитинстві.

Перші навички Путін продемонстрував у квітні минулого року на тренуванні з фіналістами дитячого конкурсу "Золота шайба" в столичних "Лужніках". Потім він узяв участь у тренуванні разом із легендами радянського та російського хокею в "Мегаспорті". А в перший день на посаді президента Путін допоміг збірній Російської аматорської хокейної ліги обіграти команду легенд російського хокею, забивши шайби в основний час матчу і в серії буллітів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram