ГоловнаСвіт

У Франції терорист захопив чотирьох заручників

Чоловік хоче поговорити з тими, хто застрелив Мохаммеда Міра.

У Франції терорист захопив чотирьох заручників
фото из архива
Фото: Verdens Gang

У Тулузі на півдні Франції чоловік, який представився бойовиком "Аль-Каїди", взяв у заручники чотирьох осіб.

Як повідомляє Agence France-Presse з посиланням на поліцію, він хоче поговорити зі співробітниками спеціального підрозділу Raid, які застрелили Мохаммеда Міра в березні 2012 року.

Однак глава поліцейської профспілки Седрік Делажу сказав France TV, що мова йде про невдале пограбування. Чоловік нібито дістав пістолет після того, як співробітник банку відмовився видати йому готівку.

Терорист, передає французький телеканал BFM, вистрілив і захопив чотирьох осіб - серед яких і директора банку. Йдеться про філію банку CIC на вулиці Каміля Пуйоля, повідомляє La Depeche. За даними BBC News, будівля банку розташовується в 100 метрах від квартири Мохаммеда Міра.

Спеціальний підрозділ ще не прибув на місце події, проте там вже перебувають поліцейські, прокурор Мішель Вале і інші офіційні особи. Територію навколо банку оточено, школу, що знаходить неподалік, закрито.

Поліція, зазначає Associated Press, наразі не підтвердила зв'язок терориста з "Аль-Каїдою". Джерело в правоохоронних органах повідомило агентству, що відомостей про потерпілих зараз немає.

У березні 2012 року француз марокканського походження Мохаммед Міра вбив у Тулузі і сусідньому місті Монтобане кількох людей: трьох десантників, трьох учнів і викладача єврейської школи. У ніч проти 21 березня його будинок блокувала поліція. Через добу Міра так і не здався. Під час штурму квартири він загинув.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram