ГоловнаСвіт

У Камбоджі заарештували француза, пов'язаного зі справою колишнього голови компартії Китаю

Чиновник підслуховував колег, а його дружину звинуватили в убивстві.

У Камбоджі заарештували француза, пов'язаного зі справою колишнього голови компартії Китаю
архивное фото
Фото: bfm.ru

МЗС КНР заявило, що не володіє інформацією про заарештованого в Камбоджі француза, причетного до найгучнішого політичного скандалу Китаю за останнє десятиліття, повідомляє Reuters.

Представник міністерства Хун Лей сказав, що в нього немає інформації щодо цього питання.

Нагадаємо, колишнього голову компартії в місті Чунцин Бо Сілая запідозрили в прослуховуванні телефонних розмов лідера КНР Ху Цзіньтао в серпні 2011 року. Крім того, згодом з'ясувалося, що дружина Бо, Гу Кайлан, причетна до вбивства британського бізнесмена Ніла Хейвуда, про що розповів колишній віце-мер Чунцина і голова поліції міста Ван Ліцзюнь у посольстві США в місті Ченду. На виході з посольства Ван Ліцзюня затримали китайські спецслужби.

Французький архітектор Патрік Генрі Девійє мав ділові зв'язки з родиною звільненого китайського політика Бо Сілая і його дружиною Гу Кайлан. Китай публічно не заявляв, чи звинувачують Девійє в якомусь злочині. Ні Бо, ні його дружина не з'являлися на публіці з середини березня, після того, як Бо виключили з компартії.

Відставка Бо, який є одним із найпопулярніших політиків у Китаї, привела до зростання напруженості в країні. Бо вважали ймовірним кандидатом на посаду одного з дев'яти членів постійного комітету Політбюро ЦК КПК 2012 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram