ГоловнаСвіт

Путін: ми зобов'язані пам'ятати, чому почалася війна

День Перемоги - найбільш правдиве і народне свято

Путін: ми зобов'язані пам'ятати, чому почалася війна
Фото: EPA/UPG

Повага до державного суверенітету і самостійного вибору кожного народу є гарантією того, що трагедія минулої війни ніколи не повториться.

Про це сказав президент Росії Володимир Путін у промові під час військового параду з нагоди 67-ї річниці перемоги у Великій Вітчизняній війні в Москві.

"Усі ми зобов'язані пам'ятати, чому почалася війна, і аналізувати її уроки, адже вони, як і раніше, актуальні. І сьогодні хочу підкреслити: суворе дотримання міжнародних норм, повага до державного суверенітету і самостійного вибору кожного народу - це одна з безумовних гарантій того, що трагедія минулої війни ніколи не повториться", - сказав Путін.

Він зазначив, що 67 років тому було знищено нацизм, але люди не мають права забувати, як він "зароджувався, міцнів і нахабнів на очах у всього світу".

На його думку, треба відкрито визнати, що агресивні наміри нацистів не отримали своєчасної колективної відсічі. Що роз'єднаність країн, їхні взаємні підозри й ідеологічна конфронтація не дозволили запобігти Другій світовій війні, додав він.

"Людству довелося заплатити за це непомірну ціну. Але відбулося, зрештою, те, що мало неминуче відбутися: взяла гору відповідальність і спільна рішучість перемогти зло. Проти ворога повстали сили єдиної антигітлерівської коаліції. І ми віддаємо данину поваги державам, які внесли величезний внесок у знищення спільного жорстокого ворога", - підкреслив Путін.

"І в Росії, і за кордоном згадують День Перемоги - найбільш правдиве та народне свято", - сказав Путін.

Нагадаємо, сьогодні в пострадянських країнах відзначають 67-му річницю Великої Перемоги.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram