ГоловнаСвіт

Учителів у Білорусі змушують оплатити суботник

Загальнонаціональні суботники проводять доволі часто.

Учителів у Білорусі змушують оплатити суботник
Фото: news.21.by

Влада білоруського міста Могильова і міський відділ освіти визнали, що вчителі шкіл міста недостатньо добре потрудилися на республіканському суботнику, що пройшов у Білорусі 21 квітня, і вимагають від них "здійснити додатковий збір коштів у розмірі не менш ніж 50%" від суми, зібраної на суботнику.

"Терміново! Керівнику. У зв'язку з невиконанням прогнозованого показника зі збору коштів у рамках республіканського суботника необхідно здійснити додатковий збір коштів у розмірі не менш ніж 50% від раніше зібраної суми. Документ про оплату подати у відділ освіти до 15.00 4 травня 2012 року (кабінет №42). Він має містити інформацію про установу, а не П. І. П. особи, яка переказує кошти", - листи з таким змістом розсилає по школах місцевий відділ освіти.

У Білорусі загальнонаціональні суботники проводять доволі часто. У них змушують брати участь співробітників усіх бюджетних організацій, учнів, студентів і військових. Причому відповідні відомства подають так звані прогнозовані показники - спеціальні плани з обсягу коштів, які необхіднозаробити "добровільною" безкоштовною працею і перерахувати до бюджету.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram