ГоловнаСвіт

У Болгарії вирішили "підстрахувати" вболівальників, які зібралися в Україну

Уряд не має наміру відмовляти болгар від відвідування Євро-2012.

У Болгарії вирішили "підстрахувати" вболівальників, які зібралися в Україну
Фото: www.gorod.lv

Міністерство охорони здоров'я Болгарії почало масштабну акцію з вакцинації болгарських громадян, які вирушать на українську частину матчів чемпіонату Європи з футболу Євро-2012.

Як заявили в керівництві відомства, цей захід пов'язаний із небезпекою виникнення в Україні епідемії кору, пише ГолосUA.

"Ні для кого не секрет, що кількість хворих на кір у цій колишній республіці СРСР зростає, - повідомила доктор медичних наук Ліляна Ілієва. - Ми ж, своєю чергою, хочемо лише "підстрахувати" болгарських уболівальників".

У МОЗ Болгарії наголошують також, що процедура вакцинації є добровільною, і вона ніяк не пов'язана з бажанням офіційної Софії "відрадити болгар від відвідування футбольного свята". Найближчим часом у всій Болгарії відкриють сотні пунктів, зокрема пересувні, де всі охочі зможуть зробити щеплення "за пільговою ціною".

Нагадаємо, що раніше про необхідність вакцинації напередодні Євро-2012 заявили міністерства охорони здоров'я Норвегії, Швеції та Німеччини.

Раніше повідомляли, що санітарно-епідеміологічна служба зареєструвала 8251 випадок захворювання на кір в Україні з 1 січня по 26 квітня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram