ГоловнаСвіт

ООН допоможе Сирії

Сирія не залишиться голодною.

ООН допоможе Сирії
Фото: alternativenews.org

ООН заявила, що збирається допомогти продовольством 500 тисячам людей у Сирії "найближчого тижня".

Про це повідомляє Reuters у вівторок 24-го квітня.

Таким чином, ООН збільшить продовольчу допомогу приблизно вдвічі порівняно з квітнем.

У заяві Всесвітньої продовольчої програми (ВПП) ООН сказано, що вона розширює свою допомогу на прохання Сирійського Арабського Червоного Півмісяця і готова розширювати свою діяльність в країні й надалі, "коли доступ (до країни) дозволить".

Агентства допомоги ООН дуже відрізані від Сирії, але спільна місія з оцінки, проведена минулого місяця з сирійською владою, показала, що не менше мільйона людей потребує гуманітарної допомоги.

ВПП надає допомогу 100 тисячам осіб щомісяця у містах, враховуючи Хомс, Хаму, Ідліб і Дамаск.

"Розширення продовольчої допомоги досягне чверті мільйона чоловік до кінця цього місяця, і планується подвоїти навантаження та досягти 500 тисяч осіб найближчими тижнями", - заявляє ВПП.

"Оскільки конфлікт триває, сирійці в районах, які постраждали від насильства, борються, щоб прогодувати свої родини, і ВПП глибоко стурбований з приводу можливої відсутності продовольчої безпеки ", - сказала виконавчий директор ВПП Ертарін Казин.

Нагадаємо, понад 9 тисяч людей загинули в Сирії протягом 13-ти місяців боротьби проти влади президента Башара Асада. Радбез ООН у суботу схвалив розгортання до 300 неозброєних військових спостерігачів, які стежитимуть за дотриманням перемир'я.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram