ГоловнаТехнології

Український гелікоптер поповнив флот Берлінської вертолітної служби

Mi-8MSB нещодавно отримав європейський сертифікат льотної придатності.

Український гелікоптер поповнив флот Берлінської вертолітної служби
Фото: mil.in.ua

Берлінська вертолітна служба Spezialflug Berlin Hubschrauberdienste GmbH взяла на службу український вертоліт Mi-8MSB, який отримав нещодавно європейський сертифікат льотної придатності, і має намір просувати цю гвинтокрилу машину далі.

«Завдяки надзвичайно потужним двигунам виробництва «Мотор Січ» ми бачимо великий потенціал для Mi-8MSB у Європі, а також в арабських країнах і в Африці. Тепер, коли стало відомо, що ми можемо нарешті використовувати вертоліт, ми отримали численні запити від клієнтів», - розповів Укрінформу керівник прес-служби компанії й авіаційний експерт Гайнріх Гроссбонгардт.

За його словами, влітку минулого року були проведені випробування за високих температур у країнах Середземномор'я, а також у Німеччині.

«Більше ніхто не може літати за таких температур з максимальним завантаженням», - каже експерт. Інші вертольоти такого самого розміру швидко досягали меж своїх можливостей і не могли підніматися в повітря з повним завантаженням, деякі машини зовсім не можуть літати за зовнішньої температури понад 40 градусів.

Однак українська машина показала себе чудово: Мі-8 з новими моторами може працювати в екстремально спекотних погодних умовах - 55 градусів за Цельсієм - з повним завантаженням. Це робить її особливо цікавою якраз для операцій у жарких регіонах. Гроссбонгардт повідомив, що компанія вже отримала замовлення з Африки і країн Перської затоки на Близькому Сході.

У самій Німеччині, як розповів співрозмовник агентства, вертоліт використовуватиметься переважно для монтажу щогл, зокрема передачі сигналу. Вже отримано замовлення на електрифікацію залізничної гілки, уздовж якої треба встановити кілька сотень опор електропередач. Крім того, гвинтокрила машина буде корисною під час гасіння пожеж, оскільки може доправити до їх епіцентру дуже багато води.

Spezialflug Berlin Hubschrauberdienste GmbH - оператор вертольотів, що базується в Берліні та спеціалізується на таких роботах як каргоперевезення, роботи на шельфі, перевезення та встановлення кранів і важких конструкцій. Крім того, компанія має багаторічний досвід у сфері пожежогасіння та інших операцій під час стихійних лих.     

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram