>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Німецькому журналісту, який розповів про допінг в РФ, не дали візу на ЧС-2018

Чемпіонат світу з футболу пройде в Росії з 14 червня по 15 липня.

Німецькому журналісту, який розповів про допінг в РФ, не дали візу на ЧС-2018
Фото: dw.com

Журналісту телекомпанії ARD Хайо Зеппельту відмовили в отриманні російської візи, яка йому була потрібна для поїздки на Чемпіонат світу з футболу 2018 року, передає Німецька хвиля.

Як повідомила у п'ятницю, 11 травня, прес-служба ARD, Зеппельта занесли в Росії до списку "небажаних персон". Подробиці про ухвалене Росією рішення наразі ніким не повідомляються.

Медіакомпанія назвала відмову у візі Зеппельту "унікальним випадком в історії спортивної журналістики ARD з погляду висвітлення такої великої події, як чемпіонат світу з футболу, безпрецедентним втручанням у свободу преси".

Вільний доступ представників ЗМІ на спортивні заходи зазвичай є сам собою зрозумілим і вважається одною з умов під час вибору країни-господині тієї чи іншої події, нагадали в прес-службі.

Зеппельт протягом багатьох років займається проблемою допінгу у світовому спорті. Серед іншого, журналіст також розповів про допінгову систему Росії, яка, імовірно, функціонувала за участю держави. Викриття Зеппельта призвели до усунення російських атлетів від участі в міжнародних змаганнях.

Нагадаємо, раніше депутати Європарламенту закликали країни ЄС бойкотувати ЧС-2018 в Росії, який пройде з 14 червня по 15 липня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram