>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Кабмін виділив гроші на трансляцію Олімпіади в Пхьончхані

Змагання покаже суспільний телеканал UA: Перший.

Кабмін виділив гроші на трансляцію Олімпіади в Пхьончхані
Фото: facebook.com/PyeongChang2018

Національне суспільне телебачення (телеканал UA: Перший) покаже Олімпійські ігри в Пхьончхані. 1 грудня на засіданні Кабінету Міністрів було прийнято рішення про виділення 128,4 млн гривень для придбання медіа-прав на показ корейської Олімпіади, а також для виплати першого траншу за Олімпіаду 2020 року в Токіо.

У вересні 2017 року НСТУ заявила, що може відмовитися від трансляції Олімпіад через відсутність грошей. "Загальна сума витрат на придбання прав на трансляцію обох Ігор становить 3 млн доларів, з яких 600 тис. доларів необхідно заплатити вже до кінця цього року. Крім того, на забезпечення сигналу, облаштування студії та відправлення двох знімальних груп у Корею і Японію замовникові необхідні витрати близько 4,6 млн грн. Зараз у Національної суспільної телерадіокомпанії цих грошей немає", - заявляла компанія.

Однак у грудні Кабмін вирішив, що кошти можна знайти в програмі "Забезпечення підготовки і проведення пісенного конкурсу "Євробачення-2017", повідомляють на сайті Держкомтелерадіо.

"Ці 128,4 млн гривень, які залишилися від пісенного конкурсу "Євробачення", буде спрямовано на технічні витрати, купівлю обладнання, відрядження творчо-технічної групи ПАТ "НСТУ" на місця проведення змагань у корейському місті Пхьончхані і на виробництво студійний тематичних спецпроектів. Також завдяки перерозподілу видатків бюджетних коштів ПАТ "НСТУ" виплатить перший транш на придбання ліцензійних прав висвітлення XXXII літніх Олімпійських ігор", - повідомив голова Держкомтелерадіо Олег Наливайко.

Нагадаємо, зимова Олімпіада-2018 пройде з 9 по 25 лютого. Українські спортсмени братимуть участь у 11 видах спорту з 15, представлених на Олімпіаді.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram