>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Чемпіон "Формули 1" Фернандо Алонсо виступить в "Інді 500"

Діючі гонщики Ф1 не брали участі в цій гонці з 1984 року.

Чемпіон "Формули 1" Фернандо Алонсо виступить в "Інді 500"
Фото: EPA/UPG

Чемпіон "Формули 1" 2005 і 2006 років Фернандо Алонсо 28 травня візьме участь у головній гонці Північної Америки - "500 миль Індіанаполіса".

Заради неї він пропустить Гран-прі Монако, заплановане на той самий день, повідомляють на сайті McLaren.

Британська команда вперше за 38 років виставить на старт Інді свою машину. Шасі Dallara DW12 з мотором Honda брендують логотипами McLaren, а її обслуговуванням займеться команда Andretti Autosport.

"Я дуже схвильований можливістю виступити в «500 милях Індіанаполіса» цього року за підтримки McLaren, Honda і Andretti. «Інді 500» - одна з найвідоміших гонок у світовому автоспорті, порівнянна тільки з «24 годинами Ле-Ману» і Гран-прі Монако. Я дуже шкодую, що цього року не зможу взяти участь у Гран-прі Монако, але це єдиний етап у календарі, який я цього року пропущу. Після «Інді 500» я повернуся за кермо McLaren Honda на початку червня, на етапі в Монреалі", - заявив з цього приводу Алонсо.

Він підкреслив, що двічі перемагав на Гран-прі Монако і мріє про "потрійну корону" (перемога в Монако, Індіанаполісі і Ле-Мані).

В історії автоспорту зібрати "корону" вдалося тільки Грему Хіллу, який ганяв у 60-70-х роках. З тих пір найближче до неї вдалося підібратися Хуану-Пабло Монтойї, який двічі перемагав в Індіанаполісі і один раз в Монако.

Нагадаємо, що востаннє діючий гонщик Формули-1 виступав в "Інді 500" 1984 року, ним був італієць Тео Фабі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram