>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Гемільтон виграв Гран-прі Китаю, Феттель другий

Вони очолюють загальний залік чемпіонату світу з 43 очками.

Гемільтон виграв Гран-прі Китаю, Феттель другий
Фото: EPA/UPG

Англійський гонщик Mercedes Льюїс Гемільтон у неділю виграв Гран-прі Китаю. Триразовий чемпіон світу стартував першим і без проблем зумів зберегти лідерство протягом всієї гонки. Услід за ним фінішував німець Себастьян Феттель з Ferrari, який два тижні тому переміг в Австралії.

Гемільтон і Феттель очолюють загальний залік чемпіонату світу з 43 очками.

Третім на трасі в Шанхаї став голландець Макс Ферстаппен з Red Bull. Він стартував з 17-го місця, але завдяки гарному старту і відмінній гонці в умовах підсохлої після дощу траси зумів приїхати на подіум.

Його напарник австралієць Даніель Ріккардо фінішував на четвертому місці, а п'ятим став другий представник Ferrari Кімі Райкконен.

Також в очках приїхали Валттері Боттас (Mercedes), Карлос Сайнс (Toro Rosso), Кевін Магнуссен (Haas), Серхіо Перес і Естебан Вікон (обидва - Force India).

Загалом до фінішу дісталися 15 гонщиків. Пілоти McLaren Фернандо Алонсо і Стоффель Вандорн, а також росіянин Данило Квят, що представляє Toro Rosso, зійшли через технічні проблеми. Італієць Антоніо Джіовінацці на Sauber розбив свою машину на стартовій прямій (через що кілька кіл пелотон вела машина безпеки), а канадця Ленса Стролла виштовхнули в гравій у одному з поворотів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram