>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Президент ФК "Полтава" вирішив розпустити команду через конфлікт з ФФУ

Стадіон "городян" визнали непридатним для Кубка України.

Президент ФК "Полтава" вирішив розпустити команду через конфлікт з ФФУ
Поле на стадионе "Локомотив"
Фото: shakhtar.com

Президент ФК "Полтава" Леонід Соболєв вирішив розпустити команду через конфлікт із Федерацією футболу України і знятися з першості Першої ліги.

"Завтра о 15:00 усі футболісти клубу, а також тренери отримають повний розрахунок. Гравцям у повному обсязі виплатять зарплату за березень і нададуть статус вільних агентів. У нас не було заборгованостей, усі зобов'язання виконувалися вчасно", - заявив він в інтерв'ю FootBoom.

Причиною для такого кардинального рішення стало скасування чвертьфінального поєдинку Кубка України.

Федерація футболу України заборонила "Полтаві" проводити цей матч на "Локомотиві" через поганий стан газону і запропонувала зіграти на іншому стадіоні, наприклад, на сусідній арені "Ворскла". У "Полтаві" відмовилися і поставили ультиматум: або гра відбудеться на "Локомотиві", або її не буде взагалі. У підсумку на передматчевій нараді було оголошено, що матч "Полтава" - "Шахтар" не відбудеться.

"Усі питання до ФФУ, яка, порушивши всі норми, незрозуміло чим керувалася і зобов'язала нас грати на іншій арені. Поле «Локомотива» на 70 відсотків має трав'яний покрив. Співробітники арени старалися, і до них у мене претензій немає. У Прем'єр-лізі є гірші поля, але там чомусь не забороняють грати. У нас є якісна база, є всі умови для тренувань", - сказав Соболєв.

ФК "Полтава" існує з 2007 року. У нинішньому сезоні він іде на 10 місці в Першій лізі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram