>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Тренер ФК "Дніпро" Мирон Маркевич подав у відставку

"Не бачу сенсу продовжувати роботу - тим паче, безкоштовно".

Тренер ФК "Дніпро" Мирон Маркевич подав у відставку
Фото: EPA/UPG

Головний тренер футбольного клубу "Дніпро" Мирон Маркевич подав у відставку.

Про це він розповів в інтерв'ю виданню "Спорт-экспресс".

"У середу на зборах оголосили, що клуб існуватиме, заплановано навіть виїзд команди на тренувальний збір за кордон. А ось якою буде команда - це вже інше питання... Тепер про майбутнє "Дніпра" доведеться думати не мені - я подаю у відставку. Про це заявив напередодні керівництву клубу. Не бачу сенсу продовжувати роботу - тим паче, безкоштовно. Ми живемо в цивілізованому світі, де зароблене чесною працею потрібно віддавати. А жити цілий рік у незнанні, втрачаючи одного футболіста за іншим - такого в іменитому клубі бути не повинно", - сказав Маркевич.

"Майже всі гравці роз'їхалися по інших країнах і клубах. Наскільки я зрозумів, настав час молодих футболістів і молодих тренерів", - додав він.

Розповідаючи про свої плани, Маркевич зауважив, що наразі не визначився, як продовжить свою кар'єру.

"Поки що в мене тайм-аут, займуся своєю футбольною школою в рідних Винниках. На цьому етапі нікуди не поспішаю, хоча запрошення маю. Але тепер до кожної пропозиції ставитимуся виважено, щоб не опинитися в схожій ситуації. Якби рік тому мені хтось сказав, що таке буде, я ні за що в житті не повірив би. Це в жодні рамки не лізе: торік "Дніпро" був однією з кращих команд у Європі, а тепер перетворився на колектив фізкультури", - зазначив наставник "Дніпра".

Нагадаємо, ФК "Дніпро" заборгував тренерському штабу свого колишнього тренера Хуанде Рамоса близько мільйона євро. Клуб відмовляється платити борг. За борги "Дніпро" відсторонили від єврокубків. В Україні з "Дніпра" зняли шість очок у новому чемпіонаті і заборонили здійснювати трансфери.

Після закінчення минулого сезону клуб втратив кількох основних виконавців: Лео Матоса і Євгена Шахова, які перебралися в грецький ПАОК, Дмитра Чигринського, який приєднався до грецького АЕК, і Матеуса, який вирушив у Китай.

Учора на сайті FcDnipro.com з'явилася інформація про те, що Коломойський відмовився фінансувати клуб, тому він припиняє своє існування. Однак згодом бізнесмен спростував цю інформацію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram