>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Маркевич про молодь: або "дерев'яні", або без бажання

Тренер "Дніпра" поки не планує робити ставку на молодь

Маркевич про молодь: або "дерев'яні", або без бажання
Валерий Лучкевич и в сборной U-20 отличился
Фото: ФФУ

Мирон Маркевич поскаржився, що молоді гравці не бажають віддаватися футболу на всі 100, а за таких умов виділяється той, у кого більше бажання.

"Лучкевич уже є гравцем основного складу. Десь підпускаємо Баланюка. Але, по-перше, потрібен час, а, по-друге, все залежить від завдань. Розумієте, "Дніпро" - це вже клуб європейського зразка, отже, треба триматися на цьому рівні. Вводити зараз 4-5 молодих футболістів до складу - це несерйозно. Їх треба підводити, якщо вони, до слова, ще й готові грати в такій команді, як "Дніпро". Це не так просто.

Скажімо, Лучкевич: у техніці роботи з м'ячем йому треба підтягнутися, але у нього є дуже велике бажання. Цим він відрізняється від інших, і тому ми його і ставимо у склад. Решта молоді мають якийсь рівень майстерності, але я не бачу, щоб ці футболісти хотіли чогось домогтися і повністю віддавалися грі. Ось це об'єднує всю молодь. Лучкевич на цьому тлі виділяється - якщо навіть у нього щось не виходить, він компенсує це своєю самовіддачею", - цитує Маркевича football.ua.

Зазначимо, що Валерій Лучкевич - син відомого футболіста запорізького "Металурга" Ігоря Лучкевича - дебютував за "Дніпро" у серпні 2014 року у віці 18 років. Він уже забив два голи у Прем'єр-лізі (один - "Шахтарю"), а також провів 8 матчів у єврокубках.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram