>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Тренер збірної України: ми чомусь вважаємо, що сильніші за всіх у Європі

Тренер збірної вирішив не сперечатися з питанням, що гра команди вселяє песимізм

Тренер збірної України: ми чомусь вважаємо, що сильніші за всіх у Європі
Фото: EPA/UPG

Наставник збірної України Михайло Фоменко після поразки від іспанців, яка вартувала нам прямої путівки на Євро-2016, оцінив гру команди.

Замість резюме:

Шкода, що ми не реалізували жодного моменту з тих, що створили біля воріт суперника. Сьогодні здорово зіграв воротар суперника.

Про Коноплянку та Ярмоленка:

Коноплянка з ігровою практикою і без неї - зовсім різні футболісти. Але ми його сьогодні не замінювали, давши можливість зіграти "на характері". Що й сталося. У будь-якій команді є гравці, які є лідерами і за характером, і за грою. І Ярмоленко і Коноплянка - наші ігрові лідери. Але якщо раніше суперник ще не так добре знав цих виконавців, то зараз вони прекрасно вивчені, і суперники поступово навчилися нівелювати їхні сильні сторони. Думаю, ви сьогодні бачили, як перекрили кисень і Ярмоленкові, і Коноплянці. Їм обом треба урізноманітнити свою гру, щоб суперникові було складніше. Тож вони теж у процесі, теж рухаються вперед. Головне, щоб вони це розуміли.

Про виклик 18-річного Зінченка з "Уфи":

Зінченка викликали, щоб "заграти" його за збірну. Тому що він мав й інші варіанти.

Про силу команди:

Ми чомусь вважаємо, що сильніші за всіх у Європі. Команда грає так, як їй дозволяє суперник. У першому таймі Іспанія не дозволила нам зіграти так, як ми задумали. Ну і, повторюся, дуже здорово зіграв Де Хеа. Моментів у нас сьогодні було достатньо. Ми граємо так, як дозволяє суперник. Збірна Іспанії не тільки з нами володіє м'ячем, а й з іншими командами, значно вищого рівня, ніж наша збірна. Що вдієш, але в іспанських футболістів зовсім інша футбольна освіта.

Про традиційні пізні заміни:

Замінити футболіста - не проблема. Інша річ - яким буде від цього результат. Ми завжди намагаємося робити заміни на результат (Селезньов і Зінченко вийшли на поле на 87-й хвилині матчу. - LB.ua). Виходить це чи ні - питання вже інше. Можливо, сьогодні просто суперник не дозволив футболістам, які вийшли на заміну, показати свій рівень. Але хіба ми не мали моментів? То навіщо тоді потрібно було проводити заміни?

Про "бажаного" суперника в плей-оф:

- Я ніколи так не підходив до таких питань за параметрами «бажано» і «небажано». Ми всі ходимо під Богом. Що жеребкування нам дасть, те й буде. Ідеальний варіант, коли першу гру проводиш на виїзді. Ви ж бачили сьогодні, як стадіон став нашим 12-м гравцем.

Про невміння вигравати "вирішальні матчі":

Без коментарів.

***

Нагадаємо, збірна України залишилася на третьому місці в групі і тепер у листопаді зіграє свій шостий плей-оф. Попередні ми незмінно програвали.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram