>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Волков може піти з ФБУ наприкінці травня

Бос українського баскетболу готовий поступитися своїм місцем.

Волков може піти з ФБУ наприкінці травня
Фото: www.fibaeurope.com

Наприкінці травня відбудеться звітно-виборна конференція Федерації баскетболу України, на якій відбудуться вибори президента Федерації. Новообраний голова ФБУ буде керувати організацією до 2019 року. Нинішній президент ФБУ Олександр Волков заявив, що буде балотуватися, якщо знайде джерела фінансування баскетболу.

«Основним питанням нинішньої конференції є дуже проблематичне фінансування Федерації, збірних команд, невизначеність - як працювати, як розвивати баскетбол в нинішніх умовах. У баскетбольних збірних України зараз найбільше фінансування з усіх ігрових видів спорту, але держава покриває лише 20-25 відсотків потреб збірних команд з баскетболу. Це зараз головне питання.

Під час травневої конференції буде відверта розмова з представниками українського баскетболу про те, як далі жити цьому виду спорту в Україні. Я буду балотуватися на посаду президента ФБУ за умови, що буду знати, що я знайшов можливість забезпечити фінансування і життєдіяльність збірних і Федерації», - цитує Волкова офіційний сайт ФБУ.

Нагадаємо, Олександр Волков став президентом ФБУ 2007 року, а в 2011 року за відсутності конкурентів на виборах був переобраний на другий термін. Саме Волкову вдалося переконати функціонерів ФІБА віддати Україні Євробаскет-2015. Однак через ситуацію в країні континентальну першість було перенесено. Також Волков запросив у збірну України Майка Фрателло, під керівництвом котрого Україна вперше пробилася на ЧС.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram