>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

ЗМІ: баскетболу в Україні не буде?

П'ять "елітних" команд не мають грошей на внесок

ЗМІ: баскетболу в Україні не буде?
Фото: obozrevatel.ua

Чемпіонат України з баскетболу знаходиться на межі зриву. Сьогодні настає дедлайн з оплати обов'язкових заявкових внесків до Суперліги і ФБУ, але відразу п'ять клубів ("Ферро", "Говерла", "Одеса", "Дніпро-Азот" і "Галичина") не зможуть вчасно впоратися з цим завданням.

Понад те, з моменту старту підготовки до сезону жоден із цих клубів не отримав ані копійки фінансування від генерального спонсора, хоча всі без винятку мали принципову домовленість про подальшу життєдіяльність в усічених варіантах бюджету. Зазначимо, що всі перераховані вище клуби входять до так званої групи "Приват" (спонсори клубів тою чи іншою мірою пов'язані з Ігорем Коломойським).

Додало ґарту і нещодавнє інтерв'ю Коломойського, в якому він заявив, що футбольну першість країни взагалі не варто було починати, що побічно позначало і ставлення до баскетбольних проблем.

Нагадаємо, що раніше з баскетбольної карти країни зникли відразу три клуби - "Донецьк", "Азовмаш" і "Кривбасбаскет». І якщо песимістичні прогнози з приводу "приватівського" квінтету підтвердяться - в обоймі залишиться всього шість клубів, а старт сезону планувався на 4 жовтня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram