>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Коньков на виконком УЄФА не полетів: нехай Суркіс відстоює Крим

Сьогодні Платіні і Ко ухвалять кілька доленосних рішень

Коньков на виконком УЄФА не полетів: нехай Суркіс відстоює Крим
Григорий Суркис и Анатолий Коньков
Фото: EPA/UPG

Сьогодні у Ньйоні відбудеться засідання виконкому УЄФА. Очікують, що на засіданні ухвалять рішення про майбутнє кримського футболу. Зазначимо, президент ФФУ Анатолій Коньков повідомив, що не братиме участі у виконкомі:

"Упевнений, нам треба очікувати правильного і справедливого рішення щодо кримського питання. Ми вже не раз говорили, що поставили УЄФА чітке питання: якого покарання зазнає РФС за те, що він незаконно діє в Криму, поза всіма правилами?

ФФУ на цьому заході ніхто представляти не може. Це засідання виконкому УЄФА, і там від нашої країни може бути тільки Григорій Суркіс. Сподіваюся, він буде там і захистить інтереси України".

Раніше з'явилася інформація, що УЄФА заборонить кримським клубам виступати в чемпіонатах Росії. Водночас чиновники не застосовуватимуть санкцій до Росії.

Головним пунктом порядку денного виконкому УЄФА вказано обговорення формату проведення національних чемпіонатів і відбірних матчів у європейській зоні з 2018-го по 2022 рік. Члени виконкому готуються ухвалити революційне рішення про зміну європейського футбольного календаря напередодні чемпіонату світу 2022 року в Катарі, який, можливо, перенесуть на зиму. Згода УЄФА змінити власний календар дозволить ФІФА безболісно перенести терміни світової першості 2022 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram