>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

"Карпати": чому ФФУ хоче підтримати переселенців, при цьому армію ігнорує?

Львівську ініціативу в Будинку Футболу проігнорували

"Карпати": чому ФФУ хоче підтримати переселенців, при цьому армію ігнорує?

Федерація футболу України оголосила про початок соціального проекту "Допоможемо переселенцям разом". На всіх матчах 10-го туру УПЛ (5-7 грудня) та 9-го туру футзальної екстра-ліги організують пункти збору речей, продуктів харчування та медикаментів.

У львівських "Карпат" виникла низка питань щодо цієї ініціативи.

"27 листопада 2014 року львівські "Карпати" звернулися до прем'єр-ліги, ФФУ і до всіх українських клубів з ініціативою про підтримку української армії. Відповідний лист на адресу ФФУ та ПЛ відправили в той самий день, проте донині ці організації жодним чином не висловилися щодо цих пропозицій. Раптово вчора, 2 грудня, всі клуби прем'єр-ліги отримали офіційні листи з пропозицією у дні матчів перенесеного туру провести акції на підтримку переселенців з Криму і сходу України.

"Карпати" високо цінують той факт, що національна федерація і прем'єр-ліга, нарешті, активізувалися в напрямку проведення соціально-патріотичних акцій. Наш клуб не бачить жодних проблем у поєднанні обох ініціатив і готовий підтримати запропоновані ФФУ і УПЛ акції, але справедливо виникають питання:

1. За наявною у нас інформацією від клубів прем'єр-ліги (зокрема, за результатами спілкування з представниками найближчого суперника "Карпат" - одеського "Чорноморця"), ініціатива зі збору коштів на потреби української армії знайшла повну підтримку в багатьох футбольних містах України. Чи проводила прем'єр-ліга хоча б усне опитування клубів-учасників з метою виявити рівень підтримки запропонованої "Карпатами" акції?

2. Чи означає пропозиція ФФУ і ПЛ із залучення клубів у рамках перенесеного туру до підтримки переселенців те, що ці організації відмовилися від заходів підтримки української армії у День Збройних сил України? Якщо так, то чому?

3. Чому досі чиновники ПЛ і ФФУ жодним чином не відреагували і не висловилися щодо офіційного листа "Карпат" з пропозицією підтримати українську армію, як ніби цього листа і не було? Чи етично повністю ігнорувати звернення клубу, одного зі своїх засновників, і чи відповідає це високим стандартам професійного рівня керівників федерації та прем'єр-ліги?

Враховуючи те, що залишилося мало часу для організації акції на підтримку української армії (друк футболок, банерів тощо), просимо прем'єр-лігу дати відповіді на вищезазначені питання максимально оперативно, а саме - до четверга, 4 грудня, 11:00", - йдеться у зверненні "Карпат", розміщеному на офіційному сайті.

Нагадаємо, раніше "Карпати" вступили у публічний конфлікт із донецьким "Шахтарем". "Гірники" відмовилися виходити на гру зі львів'янами у футболках "Слава української армії". Таке рішення донеччан викликало в "Карпатах" хвилю обурення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram