>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

КДК ФФУ пробачив Калинича за інцидент зі Степаненком

Тарас через струс мозку пропустив два матчі збірної

КДК ФФУ пробачив Калинича за інцидент зі Степаненком
Фото: gazeta.ru

Сьогодні відбулося чергове засідання КДК ФФУ. Комітет не покарав Ніколу Калинича за удар ліктем Степаненка (півзахисник "Шахтаря" не зміг продовжити гру). Підставою для такого рішення став рапорт арбітра матчу Анатолія Абдули.

Рефері, зокрема, зазначив:

"На 43-й хвилині гравець команди "Шахтар" Т.Степаненко порушив правила гри, затримавши суперника Н. Калинича двома руками, після чого обидва гравці впали на газон. Перебуваючи в безпосередній близькості від ігрового моменту і добре контролюючи цей епізод, я бачив, що з боку гравця команди "Дніпро" не було неправомірних дій руками до гравця "Шахтаря". Я зафіксував порушення правил з боку Т.Степаненка, після чого команда "Дніпро" швидко ввела м'яч у гру. Після цього я побачив, що у гравця "Шахтаря" на обличчі з'явилася кров, і відразу зупинив гру для надання медичної допомоги. Оскільки гра зупинилася, коли м'яч перебував у грі, після надання допомоги я відновив матч спірним м'ячем".

Таким чином, підстав для покарання Калинича немає. Водночас, якби Абдула в рапорті зазначив, що помилився (або взагалі не побачив цей епізод), то КДК ФФУ міг би дискваліфікувати хорвата.

Нагадаємо, "Шахтар" вимагав покарати Калинича, зазначаючи, що Нікола спеціально вдарив Степаненка ліктем.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram