>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Фоменко викликав у збірну Шевченка і Кравця

Микита цього сезону блищить у "Зорі", а Артем забив 7 голів у чемпіонаті

Фоменко викликав у збірну Шевченка і Кравця
Фото: ffu.org.ua

Головний тренер національної команди України Михайло Фоменко оголосив список із 23 гравців, викликаних для підготовки та участі в найближчих матчах збірної - відбірковому проти Люксембурга (15 листопада) і товариському проти Литви (18 листопада).

Серед нових імен варто відзначити трьох виконавців. Так, перший виклик до збірної отримав Микита Шевченко. 21-річний голкіпер "Зорі" замінить у національній команді Худжамова. Додамо, що всього луганців у збірній представлять троє футболістів (плюс Хомченовський і Будковський).

Повернувся до збірної Денис Олійник. Колись лідер харківського "Металіста" провів за Україну 9 матчів, але не притягувався до ігор за збірну вже три роки. Від'їзд півзахисника в Нідерланди пішов Денису на користь. За "Вітесс" українець провів 11 матчів, в яких забив 3 м'ячі.

Нарешті, дочекався запрошення від Фоменка і Артем Кравець. Нападник цього сезону став основним гравцем "Динамо" і забив у чемпіонаті 7 м'ячів.

Склад збірної України

Воротарі: Андрій П'ятов ("Шахтар" Донецьк), Денис Бойко ("Дніпро" Дніпропетровськ), Микита Шевченко ("Зоря" Луганськ).

Захисники: В'ячеслав Шевчук, Олександр Кучер, Ярослав Ракицький, Іван Ордець (усі - "Шахтар"), Євген Хачеріді ("Динамо" Київ), Артем Федецький ("Дніпро").

Півзахисники: Олег Гусєв, Андрій Ярмоленко, Сергій Сидорчук (усі - "Динамо"), Руслан Ротань, Євген Коноплянка (обидва - "Дніпро"), Микола Морозюк ("Металург" Донецьк), Тарас Степаненко ("Шахтар"), Едмар ("Металіст" Харків), Дмитро Хомченовський ("Зоря"), Анатолій Тимощук ("Зеніт" Санкт-Петербург, Росія), Денис Олійник ("Вітесс", Нідерланди).

Нападники: Роман Зозуля ("Дніпро"), Філіп Будковський ("Зоря"), Артем Кравець ("Динамо").

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram