>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

ФІФА попросила пробачення в України за "Крим - частина Росії"

Функціонери організації обіцяють зробити правильні висновки

ФІФА попросила пробачення в України за "Крим - частина Росії"
Фото: ukrgazeta.com

ФІФА попросила пробачення в України за проморолик до ЧС-2018, у якому Крим зобразили як частину Росії. Сьогодні ФФУ отримала лист від генерального секретаря ФІФА Жерома Вальке на ім'я генсека ФФУ Максима Бондарєва, в якому міжнародна футбольна асоціація принесла свої вибачення з приводу цього інциденту.

Зокрема, Вальке наголошує:

«Шановний Генеральний секретарю,

звертаємося до вас із приводу прикрого інциденту, який стався під час презентації офіційної емблеми Кубка світу ФІФА-2018 у Москві (Росія).

У рамках презентації офіційної емблеми Місцевий організаційний комітет доручив місцевому творчому агентству виконати художню проекцію на фасад Великого театру як унікальну можливість для фотосесії та відеозйомки. На жаль, обрана і використана постачальником послуг карта Росії, на якій український регіон - Крим - показано як частину Росії, ФІФА оминула увагою під час завантаження відеоматеріалу на наш сайт і YouTube-канал. Коли нам звернули увагу на цей прикрий інцидент, ми негайно вилучили відповідний короткий відеоряд.

Ми шкодуємо про незручності, спричинені цим прикрим інцидентом, і запевняємо Вас, що будемо надалі уважнішими до матеріалів, виготовлених третіми сторонами.

Спасибі за Ваше розуміння цієї проблеми.

Жером Вальке,

генеральний секретар ФІФА».

Фото: ФФУ

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram