>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Профспілка НХЛ хоче заборонити агентам працювати з КХЛ

Чиновники попереджають посередників про санкції

Профспілка НХЛ хоче заборонити агентам працювати з КХЛ

Асоціація гравців НХЛ виступила зі зверненням до агентів гравців з приводу того, що укладання контрактів з російськими клубами може суперечити нещодавно введеним економічним санкціям проти Росії.

Нагадаємо, що США, Канада і Європейський союз ввели проти Росії низку економічних санкцій після приєднання Криму в березні і продовжували їх введення з розвитком кризової ситуації на Україні.

Зазначається, що санкції були спрямовані персонально проти бізнесменів, які входять в керівництво КХЛ і є фактичними власниками клубів, наприклад, Геннадій Тимченко (СКА) або Аркадій Ротенберг ("Динамо").

Тим самим, всім американським громадянам заборонено вчиняти будь-які операції з Тимченком чи Ротенбергом особисто, а також з будь-якою організацією, в якій їм належить більш як 50% її капіталу, або якою вони керують де-факто.

"Порушення режиму санкцій - це великий ризик, і агентам гравців варто задуматися про це", - заявив експерт з санкцій, економіст Дуглас Редікер.

Водночас, в заяві агенти звернули увагу, що ситуація з санкціями схильна до великої динаміки, і немає єдиного трактування з приводу того, чи підпадають під них всі російські команди.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram