>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Німеччина перемогла, але Португалія однаково вилетіла з ЧС

"Бордових" підкосила велика поразка від Німеччини в першому турі

Німеччина перемогла, але Португалія однаково вилетіла з ЧС
Фото: EPA/UPG

Криштіану Роналду і його партнери зі збірної Португалії не змогли зробити диво в останньому турі. Німеччина безкомпромісно зіграла зі збірною США. Підопічні Йоахіма Льова практично весь матч тягали "янкі" по газону, але забити змогли лише раз. Відзначився Мюллер, який забив свій четвертий м'яч на турнірі.

Нагадаємо, аби вийти в наступний раунд, Німеччину і США влаштовувала і нічия. Проте ні Португалія, ні Гана не скористалися цим подарунком. Європейці домінували в першому таймі і закономірно відкрили рахунок. Після прострілу Велозу м'яч у власні ворота переправив Бойє.

Після перерви характер гри змінився. Футболісти Гани прокинулися - і почалася "весела" гра. На 57 хвилині лідер "чорних зірок" Асамоа Г'ян зрівняв рахунок. З урахуванням результату в паралельному матчі Гані для виходу в плей-оф потрібна була просто мінімальна перемога (Португалії - великий виграш). Африканці створили біля воріт Бету з півдесятка непоганих моментів, але забити вдалося суперникові. Роналду увігнав м'яч у сітку воріт "зірок" після помилки голкіпера. Забивши, "бордові" насіли на ворота суперника і створили протягом п'яти хвилин три забивні моменти. Але вирішальної миті Роналду забракло холоднокровності.

У підсумку Німеччина, набравши 7 очок, посіла 1 місце. В активі США і Португалії - по 4 пункти, але "янкі" мають кращу різниця м'ячів - 4:4, "бордові" - 4:7. Гана з одним очком зайняла останнє місце.

Німеччина – США 1:0

Гол: Мюллер, 55

Португалія – Гана 2:1

Голи: Бойє, 30 (автогол), Роналду, 80 – Г'ян, 57

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram