>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Італія і Уругвай в очному протистоянні розіграють квиток у плей-оф ЧС

Коста-Рика сплутала грандам усі карти

Італія і Уругвай в очному протистоянні розіграють квиток у плей-оф ЧС

Сьогодні в Натале пройде "битва чемпіонів". Збірна Італії, яка чотири рази вигравала ЧС (1934, 1938, 1982, 2006), в боротьбі за путівку в плей-оф зустрінеться з Уругваєм, в активі якого два тріумфи на ЧС (1930, 1950).

Після двох турів в активі обох команд по три очки. Однак через кращу різницю м'ячів нічия в цьому поєдинку гігантів влаштує європейців. Хитра лисиця Чезаре Пранделлі (рульовий Італії), напевно, використає цей фактор у своїй роботі. Для Чезаре дрібниць у футболі не буває. Напередодні вильоту на мундіаль Чезаре в бесіді з італійськими журналістами зазначив, що його мрія - створити команду-конструктор, яка буде готова зіграти в будь-який футбол.

"Це здорово - виграти ЧС, міняючи тактику на ЧС від матчу до матчу. 7 різних формацій для 7 матчів - ось моя мета!" - додав тренер. Але в Бразилії планам Чезаре наразі не судилося здійснитися. Його підопічні чудово готові тактично (Англію обіграли саме за рахунок тактики), але от з "фізикою" в італійців великі проблеми. У програному матчі проти Коста-Рики Італія протягом матчу тричі змінювала свій "малюнок" гри. Але все було марно - футболісти просто пішки ходили по полю. І якщо від 35-річного Пірло очікувати прудкості наївно, то чому "не біжать" Балотеллі, Маркізіо і Ко не зрозуміло. Невже в усьому винен незвичний бразильський клімат?

А ось в Уругваю з функціональною готовністю все гаразд. Та й склад у Табареса чудовий. У розпорядженні наставника "небесно-блакитних" є Кавані, Перейра, Родрігес, Стуані. Окремо, звичайно, стоїть Луїс Суарес. Багато в чому від гри феноменального Луїса залежить результат протистояння. В Італії на роль такого собі "козирного туза" тягне хіба що "СуперМаріо" Балотеллі. Але в Бразилії Маріо наразі не вирізняється. Один гол Англії - й усе... Букмекери в цій грі віддають мінімальну перевагу таки Італії: 2,4 проти 2,9. Нічия - 3,3.

Зазначимо, що рік тому на Кубку Конфедерацій Італія виграла в Уругваю в серії пенальті. Основний час закінчився нічиєю - 2:2.

В іншому матчі дня сенсація групового турніру збірна Коста-Рики зустрінеться з Англією. Для обох команд цей матч не має турнірного значення. "Лос Тікос" сенсаційно вижили в "групі смерті", а "леви", навпаки, вже пакують валізи. Рой Ходжсон пообіцяв, що в грі престижу на полі з'являться Лемпард, Шоу і Барклі.

У групі С ситуації більш заплутана. Збірна Колумбії (6 очок) вже вийшла в 1/8 фіналу, а на іншу путівку претендують Кот-д'Іувар, Японія і Греція. Можливо, долю другої путівки вирішать у матчі іуварійців (3 очки) і греків (1 пункт). Японія (1 очко) зіграє з невмотивованими колумбійцями. Найкращі шанси на 2 місце, безумовно, має Кот-д'Іувар. Однак гра у виконанні "слонів" у Бразилії не вражає. Як, утім, і гра конкурентів. Парадоксально, але Колумбія, яка демонструвала класний футбол, в 1/8 фіналу, радше за все, вийде на Уругвай/Італію. Тоді як друга команда квартету потрапить на сенсаційну, але прохідну Коста-Рику.

19:00 - Англія - Коста-Рика (група Д, Белу-Орізонті, «Мінейран», суддя: Джамель Хаймуді, Алжир)

19:00 - Італія - Уругвай (група Д, Натал, «Арена дас Дунас», суддя: Марко Родрігес, Мексика)

23:00 - Колумбія - Японія (група С, Куяба, «Пантанал», суддя: Педро Проенса, Португалія)

23:00 - Кот-д'Іувар - Греція (група С, Форталеза, «Кастелана», суддя: Карлос Віра, Еквадор)

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram