>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Волков переконав ФІБА не забирати Євробаскет-2015 в України до червня

Функціонери почекають підсумків президентських виборів

Волков переконав ФІБА не забирати Євробаскет-2015 в України до червня
Фото: bprice.ua

ФІБА-Європа прийняла рішення знову відкласти остаточний вердикт стосовно можливості проведення Євробаскету-2015 в Україні до початку червня. Це пов'язано з бажанням дочекатися підсумків президентських виборів, від яких буде реально залежати майбутнє турніру в країні.

Офіційна позиція ФІБА-Європа говорить про те, що рішення відкладено на прохання президента ФБУ Олександра Волкова. Він аргументував це тим, що додатковий час дозволить знайти найкращий варіант не тільки для України, але і для всього Євробаскету.

Нагадаємо, під Євробаскет-2015 в Україні планувалося побудувати багатофункціональні арени. Ігор Коломойський збирався будувати комплекси у Києві, Львові та Дніпропетровську. У Донецьку Борис Колесніков уже почав будувати "Кальміус Арену", у Харкові також почалися роботи зі зведення арени. Однак зараз будівництво у Харкові та Донецьку призупинено.

Раніше голова оргкомітету Євробаскету-2015 Маркіян Лубківський заявив, що Україна не відмовиться від турніру, але бюджет доведеться дуже скоротити. Зокрема, мова йшла про скорочення витрат до 1,1 млрд гривень. Хоча спочатку Україна планувала витратити близько 8 млрд. Пізніше слова Лубківського спростував Волков та міністр спорту Булатов.

Водночас Польща та Чехія вже висловили бажання "поділити" з Україною турнір.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram