>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Свендсен став триразовим Олімпійським чемпіоном

Фуркад можливістю наздогнати Домрачеву не скористався

Свендсен став триразовим Олімпійським чемпіоном
На этот раз Эмиль-Хегле был идеален
Фото: EPA/UPG

Чоловічий мас-старт, який відкладали і переносили щонайменше п'ять разів, виправдав сподівання.

Зазначимо, що сьогоднішня гонка також могла постраждати, адже на гірський кластер Олімпіади обвалився мокрий сніг. Але мас-старт лише трохи змістили.

Сама гонка, з одного боку, виглядала пріснувато, але з іншого - запам'яталася приголомшливою боротьбою на фініші між Емілем-Хегле Свендсеном і Мартеном Фуркадом.

Норвежець, у якого справи в Сочі відверто ніяк не могли владнатися з самого початку, нарешті показав ідеальну стрільбу і постійно йшов у групі лідерів. А ось Фуркад зіштовхнувся з проблемами ще на першому вогневому рубежі. Мартен і стріляв довго (39 секунд), і ще й допустив одну помилку.

У підсумку зі стадіону француз пішов лише 23 з відставанням від лідерів майже на сорок секунд. Але це ж Фуркад! Більше неточностей Мартен собі не дозволяв, а у ході з ним узагалі ніхто не зрівняється.

Окремо варто згадати "короля біатлону". Бйорндален ще на першому "лежанні" промазав двічі, але потім незбагненним чином зміг відіграти 50-секундне відставання і до фінішної стрільби прийшов разом із трьома лідерами. Це було по-королівськи. Але і "застрелився" Уле Ейнар красиво - чотири помилки.

З останньої стрільби з величезною перевагою над іншими пішли троє - Фуркад, Свендсен і Моравець. Чех незабаром відійшов, а норвежець з французом йшли однаково до останнього. Вже на стадіоні Мартен і коридор для Еміля-Хегле на віражі залишив, і ривок його відверто проспав. На фінішній прямій Фуркад майже зробив чудо - але всього-на-всього наздогнав Свендсена, який повірив у перемогу і скидав хід. Фотофініш все одно віддав мінімальну перевагу норвежцю.

Свендсен виграв свою першу нагороду в Сочі і став триразовим олімпійським чемпіоном (двічі був "золотим" у Ванкувері). А ось Фуркад не зміг зрівнятися с Дарією Домрачевою за кількістю нагород вищого гатунку на одній Олімпіаді - в активі Мартена залишилось два "золота".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram