>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Суркіс відповів на відкритий лист скривдженого "​​Металурга"

Голова ФФУ нічим не може зарадити.

Суркіс відповів на відкритий лист скривдженого "​​Металурга"
Фото: tltonline.ru

Президент ФФУ Григорій Суркіс відповів на лист запорізького "Металурга", що його футбольний клуб нещодавно відправив йому.

Нагадаємо, керівництво "Металурга" звернулося з відкритим листом до президента ФФУ Григорія Суркіса, президента ПФЛ Мілетія Бальчоса, куратора арбітражу П'єрлуїджі Колліни і футбольної громадськості України. У ньому запоріжці вимагали скасувати результат матчу 33-го туру Першої ліги проти "Севастополя" і переграти зустріч.

Окрім того, клуб вимагав дискваліфікувати головного арбітра матчу - одесита Віктора Швецова за грубі помилки.

Текст листа президента Федерації футболу України:

"Висловлюю вам своє співчуття у зв'язку з виниклою проблемою, - йдеться в посланні. - Я розумію ваш емоційний стан, тому не акцентую уваги на деяких претензіях, які висловлені вами з певністю не за адресою. Для кожного, хто захоплюється грою, абсолютно очевидним є той факт, що суддівські помилки, так само як і помилки гравців, тренерів, президентів клубів, є невід'ємною частиною єдиного футбольного дійства.

На жаль, від них не застрахований жоден турнір, жодна країна у світі. Але коли ці помилки стосуються твого рідного клубу, несправедливість видається наджорстокою. По-людськи це зрозуміти можна, що я і роблю в цьому конкретному випадку, відповідаючи на ваш лист.

Водночас оцінювати ухвалені арбітрами рішення на полі, а тим паче - робити будь-які адміністративні висновки щодо персоналій, уповноважена лише одна людина в українській національній асоціації. Його прізвище не Суркіс, а Колліна. Цей незаперечний факт одностайно засвідчено виконкомом ФФУ, який ще 21 лютого схвалив пролонгацію договору з італійським фахівцем на посаді куратора системи арбітражу на найближчі три роки.

Примітно, що найавторитетніша в європейському суддівстві особистість, даючи згоду на пропозицію виконкому ФФУ, як головну складову свого контракту виділила повну автономність і незалежність у прийнятті рішень у сфері своєї компетенції. До обов'язків належить лише регулярне інформування членів виконкому про результати роботи довіреної йому структури. Цю умову знову було прийнято і беззастережно та чітко відображено в договорі, що і дозволило, своєю чергою, Федерації футболу України продовжити складний і поетапний процес реформування національної системи арбітражу під керівництвом П'єрлуїджі Колліни.

Оскільки серед адресатів вашого відкритого листа фігурує і головний офіцер УЄФА з арбітражу, я впевнений, що голова комітету арбітрів ФФУ адекватно відреагує на аргументовані зауваження на адресу своїх підлеглих.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram