ГоловнаСуспільствоВійна

Посилення захисту інтелектуальної власності в Україні є важливим для потреб відновлення країни, – Ремі Дюфло

Також посилення захисту інтелектуальної власності є важливим в контексті вступу України до ЄС. 

Посилення захисту інтелектуальної власності в Україні є важливим для потреб відновлення країни, – Ремі Дюфло
Заступник голови представництва ЄС в Україні Ремі Дюфло
Фото: представництво ЄС в Україні

Заступник голови представництва ЄС в Україні Ремі Дюфло відзначив прогрес України у сфері посилення захисту інтелектуальної власності.

Про це стало відомо за підсумками зустрічі представників EUIPO (Відомство з питань інтелектуальної власності ЄС), Міністерства економіки України та інших представників галузі інтелектуальної власності.     

“Посилення захисту інтелектуальної власності є важливим не лише в контексті вступу України до ЄС, але й для більш нагальних потреб відновлення: без потужної екосистеми інтелектуальної власності іноземні інвестори просто не прийдуть у достатній кількості. Важливо захищати інвестиції, сприяти інноваціям, стимулювати економічне зростання та створювати робочі місця. Те, про що ми домовилися сьогодні, свідчить про нашу відданість підтримці України на шляху до вступу в ЄС та сприяння її  становленню в якості країни з сучасною та процвітаючою економікою”, - зазначив Ремі Дюфло. 

Зі свого боку, директорка українського офісу інтелектуальної власності Олена Орлюк наголосила, що відбудова України та майбутній розвиток неможливі без якісної сфери інтелектуальної власності.  

“Сьогодні на порядку денному не лише поточні виклики, а й формування візії спільного майбутнього, вирішальну роль у якому відіграватиме інтелектуальна власність та інновації. Запорукою стійкості економічної інфраструктури та конкурентоспроможної України є ефективна охорона і захист ІР (intellectual property) та інновацій. Рішення та документи сьогоднішніх зустрічей ефективно цьому сприятимуть. Ми дуже цінуємо допомогу наших надійних партнерів на цьому непростому, але незворотному шляху”, - сказала Орлюк. 

Готовність української сфери ІP до початку переговорів про вступ України до ЄС відзначив Жоао Неграо, виконавчий директор EUIPO.

Україна вже досить добре підготовлена у сфері інтелектуальної власності,  аби вже починати переговори щодо вступу в ЄС. Наразі за останній рік Україна зробила багато роботи у цій сфері щодо наближення до ЄС, зокрема завдяки імплементації Угоди про Асоціацію. Під час подальшої співпраці з Україною ми будемо раді дізнатися, що розробила Україна, і перейняти цей досвід”, - сказав Неграо.

Нагадаємо, перший віцепрем'єр-міністр України – міністр економіки Юлія Свириденко заявила, що, попри виклики повномасштабної війни, за останній рік Україна змогла завершити реформу у сфері інтелектуальної власності, що важливо як для євроінтеграції України, так і для інноваційного розвитку та інвестиційної привабливості держави.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram