ГоловнаСуспільствоВійна

​Росія буде намагатись завдавати ударів, щоб перешкодити поповненню запасів ЗСУ, – британська розвідка

Ракетний удар по торговому центру в Кременчуці був спрямований на влучання в найближчу інфраструктуру.

​Росія буде намагатись завдавати ударів, щоб перешкодити поповненню запасів ЗСУ, – британська розвідка
Міністерство оборони Великої Британії
Фото: Anadolu Agency

Російські війська продовжують поступово просуватися вперед, намагаючись оточити місто Лисичанськ. З 25 червня російські війська просунулися ще на 2 км у районі Лисичанського нафтопереробного заводу на південь від міста.

Про це повідомляє у Twitter Міністерство оборони Великої Британії з посиланням на дані розвідки.

Аналітики стверджують, що існує реальна ймовірність того, що ракетний удар по торговому центру в Кременчуці 27 червня був спрямований на влучання в найближчу інфраструктуру.

Неточність Росії в завданні дальніх ударів раніше призводила до масових жертв серед цивільного населення, зокрема на залізничній станції в Краматорську 9 квітня 2022 року.

Російські військові, швидше за все, як і раніше готові прийняти високий рівень побічної шкоди, коли вони бачать військову необхідність в ураженні цілі. Майже напевно Росія продовжить завдавати ударів, намагаючись перешкодити поповненню запасів українських передових сил.

Нагадаємо, Росія 27 червня завдала ракетного удару по торговельно-розважальному центру "Амстор" у місті Кременчуці Полтавської області, де на той момент перебувала більше ніж тисяча мирних жителів.

Наразі відомо, що внаслідок влучення ракет у будівлю ТРЦ та подальшої пожежі 18 людей загинули, 59 поранені, 36 вважаються зниклими безвісти. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram