ГоловнаСуспільствоВійна

У Радбезі ООН засудили російський удар по ТРЦ у Кременчуці

Країни наголосили на необхідності професійного розслідування і притягнення винних до відповідальності. 

У Радбезі ООН засудили російський удар по ТРЦ у Кременчуці
Фото: EPA/UPG

Низка країн Ради Безпеки ООН засудила російський удар по торговельному центрі Кременчука, який армія окупанта здійснила 27 червня.

Заяву Албанії, Франції, Ірландії, Норвегії, Великобританії, США і України (не член Радбезу) оприлюднив у Facebook український представник у ООН Сергій Кислиця.

"Знову заявляємо нашу повну підтримку незалежності, суверенітета і територіальної цілісності України в межах її міжнародно визнаних кордонів. Рішуче засуджуємо активізацію російських ракетних ударів по території України по житлових кварталах у період з 25 по 27 червня 2022 року", – йдеться у заяві.

Країни "найрішучішим способом засуджують загибель мирних мешканців у результаті цих ракетних обстрілів, зокрема наповненого людьми торговельного центру в Кременчуці". 

Країни наголосили на необхідності проведення обʼєктивного, професійного і незалежного розслідування і вимагають негайного виведення російських військ із України. 

Нагадаємо, що станом на вчора було відомо про 18 жертв ракетного обстрілу торговельного центру Кременчука. Ще 21 людина вважалася зниклою безвісти. 

Аналітики СБУ та Нацполіції встановили, який саме полк авіації вчинив цей злочин. Відомі також імена льотчиків, які атакували Кременчук. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram