ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

На Дніпропетровщині 15 священників захворіли на коронавірус

Шістьох госпіталізовано, інші перебувають в самоізоляції.

На Дніпропетровщині 15 священників захворіли на коронавірус
Фото: kp.ua

У Дніпропетровській області зафіксовано спалах захворюваності на COVID-19 серед священників. Розпочато епідеміологічне розслідування.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на пресслужбу обласної ради.

"Фахівці ДУ "Дніпропетровський ОЛЦ МОЗ України" розпочали епідеміологічне розслідування. У період із 17 липня зареєстровано спалах захворювання із 15 випадками серед священнослужителів у п’яти відділеннях релігійної організації. Шістьох госпіталізовано, інші перебувають в самоізоляції", - йдеться у повідомленні.

Зазначено, що встановлено коло контактних осіб за місцем проживання та місцем проведення богослужінь. Загалом 29 осіб, із яких дев’ятеро - позитивних. Також наразі триває процес встановлення кола контактних осіб і проведення дезінфекції приміщень релігійних організацій.

Як розповів керівник обласного лабораторного центру Роман Чуб, з огляду на місце проживання та служби хворих, не виключене подальше розповсюдження захворювання серед священнослужителів та парафіян.

На ранок середи у Дніпропетровській області зафіксовано 26 нових випадків захворювання, випадків смерті та одужання немає, наразі хворіє 168 осіб.

Нагадаємо, на початку травня після відвідання богослужіння в храмі Архістратига Михаїла в Ковелі коронавірусом заразилися 18 осіб. Вони відвідували храм у поминальні та великодні дні - це вписується в інкубаційний період 14 днів. Також коронавірус було зареєстровано і в настоятеля парафії. Жінка, яка прибирала в храмі, померла.

Також спалах коронавірусу було зафіксовано в селищі Череваха Маневицького району серед парафіян баптистської церкви християн віри євангельської. COVID-19 підтвердили у 12 осіб, у тому числі у пресвітера церкви.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram