ГоловнаСуспільствоЖиття

Проїзд в автобусах у Львові подорожчає до 7 грн

Проїзд в автобусах у Львові подорожчає до 7 грн
Фото: zaxid.net

З початку лютого в міських автобусах Львова вартість проїзду зросте до 7 грн, ціни на проїзд в електротранспорті поки що залишаться без змін. Про це сьогодні під час брифінгу повідомив заступник мера з питань ЖКГ Сергій Бабак, пише Zaxid.net.

Львівська міськрада розгляне рішення про підвищення вартості проїзду на засіданні в п'ятницю, 25 січня, воно набуде чинності після публікації в пресі - орієнтовно 1-2 лютого.

"Економічно обґрунтований тариф сьогодні становить 8,21 грн. Відповідно до законодавства, органи місцевого самоврядування встановлюють тарифи на автобусні перевезення, і тариф повинен бути економічно обґрунтований. Якщо тариф встановлюється менший, то різницю повинні перевізникам компенсувати. У нас на компенсацію передбачені кошти в бюджеті. Ми розуміємо, що ціни доволі часто є непідйомними, складові тарифу подорожчали, запчастини та паливо і так далі", - повідомив Бабак.

Чиновник зазначив, що міськрада буде компенсувати різницю у вартості з міського бюджету: на це, а також на безкоштовне перевезення пенсіонерів та інвалідів у бюджеті міста закладено 240 млн гривень. Щоправда, йдеться не тільки про автобуси, а й про інші види громадського транспорту.

Бабак додав, що міська рада не планує в найближчі місяці підвищувати вартість проїзду в електротранспорті.

Нагадаємо, за останні кілька місяців вартість проїзду в громадському транспорті зросла в декількох обласних центрах: у Тернополі та Чернігові - до 6 грн, у Черкасах - до 5 грн, у Харкові готується підвищення вартості проїзду на всіх видах транспорту орієнтовно до 8 грн. У Києві тариф 8 грн за проїзд у всіх видах транспорту встановлено з липня 2018 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram