ГоловнаСуспільствоЖиття

Поліція встановила обставини загибелі дитини в ліфті в Сумах

Ліфт часто ламався після капітального ремонту рік тому.

Поліція встановила обставини загибелі дитини в ліфті в Сумах
Фото: 057.ua

Поліція повідомила подробиці розслідування загибелі дитини в багатоповерхівці в Сумах. За даними правоохоронців, електромонтер самовільно переналаштував схему руху ліфта, повідомляє прес-служба поліції Сумської області.

За фактом загибелі дитини затримано двох чиновників - директора і електромонтера підприємства "Сумиліфт". Їм інкримінують порушення правил безпеки, зловживання службовим становищем і вбивство з необережності. Затриманим загрожує вісім років тюремного ув'язнення", - сказано в повідомленні.

Поліція встановила, що ліфт капітально ремонтували у 2017 році, але вже через півроку в його роботі знову почалися збої, двічі він зупинявся, жителі повідомляли про безліч поломок.

"Електромонтер невстановленим способом шляхом приєднав дроти до двох клем, що дозволило ліфтовій кабіні рухатися з відчиненими дверцятами. Тому ми вважаємо, що коли дідусь з візком виїжджав з кабіни, хтось унизу натиснув кнопку виклику - і ліфт самовільно рушив униз", - йдеться в повідомленні.

Дитина загинула в Сумах 1 січня в багатоповерхівці. Спочатку повідомляли про обрив ліфта, однак ця версія не підтвердилася.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram