ГоловнаСуспільствоЖиття

Мінінфраструктури обіцяє "очистити" Центральний залізничний вокзал Києва від злочинців і бездомних

"Зачистка" повинна завершитися протягом місяця.

Мінінфраструктури обіцяє "очистити" Центральний залізничний вокзал Києва від злочинців і бездомних
Центральний залізничний вокзал Києва
Фото: Макс Требухов

Міністерство інфраструктури спільно з Національною поліцією має намір до лютого позбавити Центральний залізничний вокзал в Києві від криміналітету і бездомних. Про це заступник міністра інфраструктури Юрій Лавренюк написав на своїй сторінці у Фейсбуці.

"Наше завдання - вже через місяць навести порядок на вокзалі і позбавити його від скупчення кримінального елементу і бездомних; пасажир повинен себе почувати комфортно і в безпеці", - написав Лавренюк.

Найближчим часом на вокзалі з'явиться сервісна служба Нацполіції, в експлуатацію буде введена сотня відеокамер, щодня 50 бійців спецпідрозділу "ТОР" (тактико-оперативне реагування) департаменту патрульної поліції будуть контролювати ситуацію на вокзалі.

Лавренюк зазначив, що останнім часом криміногенна ситуація на території вокзалу істотно погіршилася, поодинокі крадіжки почали набувати системного характеру, з'явилися випадки відкритих і зухвалих пограбувань, особливо пасажирів, що вирушають в міжнародне сполучення.

Згідно з повідомленням, цього року планується реалізувати такий експеримент у всіх містах "мільйонниках", і повернутися до практики супроводу пасажирських поїздів нарядами правоохоронців.

Нагадаємо, наприкінці грудня прокуратура передала до суду матеріали справи проти поліцейських, які "кришували" злодіїв на Київському залізничному вокзалі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram