ГоловнаСуспільствоПодії

У Сумах поліція затримала двох осіб після загибелі немовляти в ліфті

Обом готують повідомлення про підозру.

У Сумах поліція затримала двох осіб після загибелі немовляти в ліфті
Действия подозреваемых могли привести к поломке лифта

У Сумах поліцейські затримали двох підозрюваних через смерть двомісячної дитини в результаті обвалення ліфта в багатоповерхівці.

Про це повідомила в Фейсбуці прес-секретар прокуратури Сумської області Наталія Науменко.

"За результатами першочергових слідчих дій, проведених співробітниками поліції і Управління захисту економіки під процесуальним керівництвом прокуратури, за ст. 208 КПК України затримано двох осіб, злочинні дії або бездіяльність яких призвели до загибелі немовляти", - йдеться в повідомленні.

Обом затриманим готують повідомлення про підозру. Подробиці Науменко пообіцяла повідомити пізніше.

Нагадаємо, 2 лютого в Сумах через обвалення ліфта в багатоповерхівці загинуло двомісячне немовля. У момент надзвичайної події з дитиною перебував дідусь. Повертаючись з прогулянки, він піднявся на ліфті на 9-й поверх, вийшов з кабіни першим і спробував вивезти коляску, однак у цей момент кабіна ліфта обірвалася.

Відкрито кримінальне провадження, в рамках якого встановлюють обставини і причини, які призвели до загибелі дитини.

Раніше, в грудні, в Києві ліфт ледь не розірвав навпіл дитячу коляску. У момент інциденту в ній перебувала двомісячна дитина, яку встигла витягти няня.

Улітку в Києві пенсіонерка пролетіла 10 поверхів у ліфті, який обірвався, і залишилася живою. Кабіна, в якій була літня жінка, зупинилася на третьому поверсі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram