ГоловнаСуспільствоВійна

ОБСЄ і Україна пропонують домовитися про режим тиші на Донбасі до Нового року

27 грудня відбудеться скайп-конференція з цього питання.

ОБСЄ і Україна пропонують домовитися про режим тиші на Донбасі до Нового року
Трехстороння контактная группа

На сьогоднішньому засіданні Тристоронньої контактної групи з питань Донбасу ОБСЄ і Україна запропонували після закінчення режиму воєнного стану, а також у разі відсутності провокацій з боку РФ, встановити постійний режим тиші на Донбасі на період новорічних і різдвяних свят.

Про це повідомила в Фейсбуці представник України в гуманітарній підгрупі ТКГ Ірина Геращенко.

27 грудня відбудеться скайп-конференція підгрупи безпеки, на якій сторони обговорять остаточну можливу дату початку перемир'я.

Геращенко наголосила, що оголошення режиму тиші можливе тільки у разі відсутності провокації і відкритої агресії з боку Росії.

"Якщо 27 грудня вдасться констатувати деескалацію і узгодити дату встановлення режиму тиші, це буде 18-та спроба перемир'я... І дуже би хотілося, щоб її дотримувалася Росія і контрольовані нею бойовики, і тиша була постійною", - наголосила вона.

Нагадаємо, 19 грудня відбулося 101-ше засідання ТКГ з питань Донбасу. За словами Геращенко, засідання пройшло безрезультатно - сторони не змогли домовитися ні про обмін полоненими, ні про демілітаризацію і деокупацію Азовського і Чорного морів, а також Керченської протоки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram