ГоловнаСуспільствоВійна

У Донецькій області суд амністував військового, засудженого за вбивство з необережності

Під час бійки автомат Сергія Педько випустив чергу в бік іншого військового.

У Донецькій області суд амністував військового, засудженого за вбивство з необережності
Фото: Depositphotos/JanPietruszka

У Донецькій області суд засудив до 2 років позбавлення волі і амністував військовослужбовця, засудженого за вбивство з необережності свого товариша по службі під час патрулювання селища Сартана біля Маріуполя Донецької області. Про це йдеться у вироку суду.

Встановлено, що підсудний солдат Сергій Педько був мобілізований і служив розвідником в 14-й окремій механізованій бригаді Збройних Сил. Уночі 9 серпня 2015 року він разом зі товаришем по службі патрулював територію військової частини біля селища Сартана в зоні проведення антитерористичної операції. Під час патрулювання він зауважив невстановлену особу, яка рухалася в бік військових.

Обвинувачений подав команду "Стій! Хто йде?", але не попередив порушника вигуком "Стій, стріляти буду!". Порушивши вимоги статуту гарнізонної служби, також не викликав на місце події свого безпосереднього начальника і без потреби дослав патрон у патронник автомата Калашникова.

Педько вступив у боротьбу з порушником, у результаті чого з його автомата АКС-74 була здійснена неконтрольована черга пострілів у бік рядового, який перебував поруч. Потерпілий отримав 6 вогнепальних поранень у живіт, груди і ноги і помер від отриманих травм. Імені загиблого в матеріалах суду не вказано.

У судовому засіданні обвинувачений Педько свою провину у скоєнні злочину визнав повністю, у вчиненому щиро розкаявся. Зазначив, що є інвалідом війни III групи та учасником бойових дій, під його опікою перебувають неповнолітні діти.

Захист підсудного попросив суд застосувати до солдата закон про амністію учасників АТО. Суд задовольнив цю вимогу і в грудні цього року виніс вирок солдатові.

Нагадаємо, минулого тижня в зоні ООС снайпер бойовиків убив українського військового.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram