ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Хвороби політв'язня Гриба прогресують, - висновок медика

Батько викраденого українця показав висновок професора Притули після огляду Павла.

Хвороби політв'язня Гриба прогресують, - висновок медика
Фото: Цензор

У політув'язненого українця Павла Гриба прогресують захворювання внутрішніх органів. Про це сьогодні повідомив його батько, Ігор Гриб, з посиланням на висновок українського медика, професора Василя Притулу.

"Професор Притула В.П. надав висновок про стан здоров'я Павла на підставі результатів обстежень, проведених у консультативно-діагностичному центрі Ростова-на-Дону. Хвороба прогресує", - написав Гриб на своїй сторінці в Фейсбуці.

Він також оприлюднив сканкопію висновку Притули, згідно з яким у Гриба зафіксовано збільшення розмірів селезінки і розширення судинної мережі в воротах селезінки.

У висновку медика зазначено, що у Гриба прогресує портальна гіпертензія і спленомегалія, з'являється цироз печінки і знижується згортальна функція крові, що несе загрозу загострення виразкової хвороби дванадцятипалої кишки і появу виразки шлунка і кровотеч.

Нагадаємо, Гриба викрали в Білорусі в серпні 2017 року. Його вивезли в Росію, де звинуватили в підготовці терористичного акту на території РФ. Справу Гриба передали для розгляду в Північно-Кавказький окружний військовий суд, його етапували в Ростов-на-Дону.

12 грудня через погіршення стану здоров'я Павла Гриба було перенесено засідання суду.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram