ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

У Харкові дев'ятирічна дівчинка померла від грипу

Дії лікаря, який лікував дитину, перевірять.

У Харкові дев'ятирічна дівчинка померла від грипу
Скорая помощь
Фото: 24tv.ua

У Харкові дев'ятирічна дівчинка померла від грипу.

Про це повідомив заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Михайло Черняк, передає "Інтерфакс-Україна".

"Було проведено судово-медичні експертизи. Ми бачимо, що це дійсно штам грипу, про який я говорив, - виявлено грип А (H3N2)", - сказав Черняк на прес-конференції в п'ятницю.

За його словами, дівчинка захворіла наприкінці листопада. Її оглянув лікар-педіатр міської поліклініки, потім дитину лікували вдома. 1 грудня стан дівчинки різко погіршився. Їй викликали бригаду екстреної медичної допомоги, яка, за словами Черняка, прибула на місце за 10 хвилин і доставила в обласну клінічну лікарню №1.

"Дитина на той момент уже була, на жаль, у стані клінічної смерті, тому заходи, яких вживали, не допомогли, - повідомив заступник голови ОДА.

Черняк також пообіцяв, що дії лікаря, який лікував дитину, перевірять.

Нагадаємо, на 10 грудня в Харківській області 30 шкіл закрилися на карантин. На ГРВІ та грип у регіоні хворіють понад 16,6 тис. осіб, включаючи 8500 дітей. Госпіталізація знадобилася 368 пацієнтам, лабораторний центр підтвердив вірус грипу А у 76 хворих.

13 грудня захворюваність на грип і ГРВІ в Україні перевищила епідемічний поріг.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram